НОВИНИ

Три отменени гола лишиха Байерн (Мюнхен) от победата срещу Хофенхайм

три отменени гола лишиха байерн мюнхен победата хофенхайм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 12.03.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският шампион Байерн (Мюнхен) вече втора поредна седмица не познава вкуса на победата в Бундеслигата.

След като миналата събота "баварците" завършиха наравно 1:1 при домакинството си на Байер (Леверкузен), днес съставът на Юлиан Нагелсман се задоволи с точка при визитата си на Хофенхайм 1:1 в двубой от 26-ия кръг на първенството.

Гостите от Мюнхен отбелязаха попадение в 27-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира в наказателното поле към Серж Гнабри, а националът на Германия продължи към Томас Мюлер, който се разписа с глава. Голът бе отменен заради засада на Гнабри при извеждащия пас на Кимих.

Пет минути след това Хофенхайм откри резултата. Давид Раум центрира остро в пеналтерията на шампионите, където Кристоф Баумгартнер със шпагат засече топката и я прати в далечния долен десен ъгъл на Мануел Нойер.

Три минути преди края на полувремето Молер бе изведен зад гърба на домакинската отбрана, финтира стража Оливер Бауман и прати топката в мрежата, но голът му отново бе отменен заради засада.

В добавеното време на първата част чрез дежурния си голмайстор Роберт Левандовски, който изравни за Байерн, засичайки с глава центриране на Кимих от корнер. Секудни преди това гол на поляка с глава бе незачетен, тъй като нападателят на мюнхенци е бил в положение на засада.

Гнабри можеше да донесе трите точки за тима от "Алианц Арена" в 68-ата минута, когато отне в половината на "сините" и напредна в наказателното поле, но ударът му по земя се отби в страничния стълб.

В класирането Байерн продължава да е убедителен лидер с 60 точки, на 10 пункта преднина пред втория Борусия (Дортмунд). Хофенхайм пък е пети с 44 точки, колкото има и четвъртият Фрайбург, който е с по-добра голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Някои кръгове използват близостта на войната за политически цели
Никола Минчев: Някои кръгове използват близостта на войната за политически цели
11-годишният Хасан, който сам избяга от Украйна, вече е при брат си в Словакия
11-годишният Хасан, който сам избяга от Украйна, вече е при брат си в Словакия