НОВИНИ

Трима българи се класира за финалите на своите дисциплини на европейското по лека атлетика до 23 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:59, 14.07.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
трима българи класира финалите своите дисциплини европейското лека атлетика
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българите Александра Начева, Валентин Андреев и Димитър Ташев се класираха за финалите на своите дисциплини по време на европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 години в Еспоо, Финландия.

Бившата ни световна шампионка за девойки и златна медалистка от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018-а година Начева преодоля пресявките в тройния скок с резултат от 13.21 метра в третия си опит.

Това отреди на българката 7-о място в подреждането в квалификацията и място във финала, който е днес от 17:55 часа наше време. В битката за разпределение на отличията с най-добър резултат ще влезе шведката Мая Аскаг, която постигна 13.81 метра.

В същата дисциплина при младежите пък Димитър Ташев също намери място в топ 12 и ще скача за медал в събота (15 юли) от 19:05 часа българско време. Българинът записа в квалификациите 15.38 метра, с което окупира 9-ото място.

В пресявките на чук пък Валентин Андреев се нареди 11-и с опит от 67.74 метра, който му осигури и предпоследната позиция от всички, които се класират за финала на дисциплината. Най-добър резултат постигна Михайло Кохлан от Украйна със 72.25 метра. Битката за медалите в хвърлянето на чук е утре по обяд от 12:45 часа българско време.

За съжаление, Добромир Николов не успя да продължи към полуфиналите на дисциплината 110 метра с препятсвия, след като остана пети в своята серия с време 14.53 секунди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Картини върху зелените треви в Швейцарските Алпи (Снимки)
Картини върху зелените треви в Швейцарските Алпи (Снимки)
Тагарев обсъди надграждането на бойната група на НАТО у нас с посланика на Гърция
Тагарев обсъди надграждането на бойната група на НАТО у нас с посланика на Гърция