НОВИНИ

Турция възобновява част от вътрешните си полети

турция възобновява част вътрешните полети
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:14, 30.05.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Турция ще разреши ограничен брой вътрешни полети от понеделник, съобщи в писмено изявление министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу. Първият полет от Истанбул до Анкара ще бъде последван от полети до Измир, Анталия и Трабзон, предаде БНР.

Преди да пътуват с автобуси, влакове или самолети, пътниците трябва да получат код, който потвърждава, че не са болни и не са били в контакт със заразени лица. Кодът се получава чрез мобилно приложение на здравното министерство.

Двете летища в Истанбул и аерогарите Анкара, Анталия, Измир и Трабзон са получили хигиенни сертификати. Новите правила на Главната дирекция за гражданска авиация предвиждат в летищата да се допускат само пътниците, те да носят маски, да се спазва социална дистанция при чекирането и проверките за сигурност.Полетите и движението на високоскоростни влакове бяха спрени на 28 март.

Турските авиолинии ще подновят вътрешните си полети от 4 юни, четвъртък, а международните - от 10 юни. Първоначално те ще летят до 19 страни.

Също така от понеделник отпадат и забраните за влизане и излизане в 15 области, в които ограничението все още е в сила. С това се възстановява свободното автомобилно движение в цялата страна. Кафенета, ресторанти, паркове, фитнес зали и музеи отново ще могат да отворят врати, обяви в обръщение към нацията президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган след правителствено заседание в четвъртък.

До момента в Турция по официални данни 4489 души са починали от Covid-19, активните случаи в страната са около 32 000.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помпео поиска Русия да освободи обвинен в шпионаж бивш морски пехотинец
Помпео поиска Русия да освободи обвинен в шпионаж бивш морски пехотинец
ЦСКА-София победи Ботев (Враца) в контролна среща
ЦСКА-София победи Ботев (Враца) в контролна среща