НОВИНИ

Туристите по морето могат да резервират чадър и шезлонг на плажа онлайн

bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 21.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

От днес туристите по Черноморието могат да резервират чадър и шезлонг на плажа чрез специална онлайн платформа.

Досега са се включили около 30 плажни ивици, сред които тези в Бургас, Созопол, Слънчев бряг и Несебър. Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж или на място, при посещение на ивицата и налични свободни плажни принадлежности, обясниха от фирмата, разработила платформата:

"Единият вариант е туристът да резервира предварително, като това става в три стъпки. Избира се съответния плаж, като за всеки има карта с всички чадъри и шатри и съответно той си натиска желания чадър. Тези, които са свободни са маркирани в зелено. Приложението го моли да плати и преминава към плащане, което се извършва със стандартните методи или през кредитна или дебитна карта."

Ако туристът реши да резервира място на самия плаж, на всеки чадър ще има табелка, на която директно да провери дали този чадър е свободен или вече е резервиран. Тогава, със същите три стъпки туристът може да избере свободния чадър, който е с уникален номер и да го заплати с карта, поясняват още от фирмата.

Сътрудниците на концесионерите и наемателите на плажа пък ще имат специални екрани, на които своевременно да отразяват ангажираните директно на ивицата чадъри и шезлонги.

Приложението се нарича my spot и може да се свали независимо от операционната система на всяко мобилно устройство или да се използва в уеб версия на компютър. Очаква се през следващата седмица плажовете, на които да се резервира чадър и шезлонг онлайн, да нараснат на над 50.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма е вече с положителен баланс на сумо турнира в Нагоя
Аоияма е вече с положителен баланс на сумо турнира в Нагоя
Две жертви след тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч
Две жертви след тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч