НОВИНИ

Обществените чешми в Благоевград са в лошо състояние

bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 21.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Ремонт на обществените чешми - за това призовават голяма част от жителите на Благоевград, тъй като в най-големите жеги вода по централните улици трудно може да се намери.

Спукани довеждащи тръби, изкъртени конструкции и следи от вандалски прояви. Така изглеждат повечето обществени чешми в най-населените квартали на града.

"Особено в горещините би трябвало да има хората да се разхладят по някакъв начин. Ако всичко бъде ремонтирано и оправено, би било прекрасно", коментира Теменужка – жител на Благоевград.

"Аз дори не знам къде има обществени чешми тук… То не е само през лятото, то по принцип трябва да има", каза Васил.

"Въздухът е много топъл, за децата е хубаво… плюс това са вкарани доста средства… трябва да се ползва рационално, това е спасението в тези температури", каза Кирил Вълков.

Още от миналото лято община Благоевград се стреми да ремонтира изоставените чешми в града. След всеки ремонт обаче вандалите чупят подновеното.

"Трябва да се повишат санкциите и самите институции да стане ясно коя за какво отговаря. Защото ние не притежаваме правомощия както другите институции, а отделно там не са толкова високи и глобите. Голямото богатство на нашия град е точно реката, водата, така че е нормално хората да отиват там…", коментира Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

За да бъдат съставени актове, трябва лицето да бъде установено в момента на деянието, което извършва. Такива случаи обаче са рядкост, тъй като чупенето на чешмите и другото общинско имущество най-често се случва нощем.

Автор: Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен водоем край селата Скриняно и Николичевци
Опасен водоем край селата Скриняно и Николичевци
Амстердам забрани на круизни кораби да акостират в центъра на града
Амстердам забрани на круизни кораби да акостират в центъра на града