НОВИНИ

Убитият в Стара Загора се е занимавал с разпространение на наркотици и палежи на коли

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 25.03.2021
21783
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Вчера мъж беше застрелян в офис за бързи кредити в Стара Загора. Една от основните версии, по която се работи, са финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и убития с оглед тяхната съвместна дейност.

Малко след 18.00 ч. е подаден сигнал за инцидент във фирма за бързи кредити, която се намира на един от централните булеварди в града. В този час във фирмата влиза мъж, който по непотвърдена информация е проявил агресия, и един от собствениците го застрелва дали със законно притежаван пистолет, или не, това предстои да се изясни днес. Той доброволно е изчакал полицията, предал се е, разказал е за случая. До късно снощи там продължи огледът и разпити на свидетели, защото в офиса е имало и други хора, които са станали неволни свидетели на това, което се е случило.

Противоречива е информацията за точните години на застреляния. Той е криминално проявен, казва се Станимир Иванов, по прякор Стамбето. За него се знае, че той се е занимавал с разпространение на наркотици в Стара Загора и палежи на коли.

Припомняме, че през 2016 година той се беше барикадирал след нощен запой с приятели в дома си и дълго време полицията не можеше да стигне до него, а той мяташе през терасата по полицейските автомобили и полицаи коктейли Молотов, след което избяга. Беше обявен за издирване и се предаде сам.

Какво е предизвикало свадата не е ясно, но вероятно става дума за неуредени финансови отношения. Знае се, че убитият е ръководил заложна къща, а собственикът на фирмата за бързи кредити е давал кредити под лихва. Най-вероятно двамата са се скарали за злато и пари, но защо убитият е отишъл в заложната къща не се знае. Стамбето наскоро е излязъл от затвора.

Собственикът на фирмата за бързи кредити е работил заедно с брат си, който също е бил на мястото на инцидента. Иззети са много веществени доказателства и записи от видеокамерите. Единият от собствениците на фирмата е задържан.

Вижте какво каза комисар Валентин Георгиев на брифинг пред сградата на полицията в Стара Загора

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се приемат новите мерки в Бургас
Как се приемат новите мерки в Бургас
Вероятно и днес няма да има акция по издирването на сноубордиста в Рила
Вероятно и днес няма да има акция по издирването на сноубордиста в Рила