НОВИНИ

Ученичка от Русе ще бъде президент за един ден

Вицепрезидент по инициативата "Мениджър за един ден" ще бъде Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев

Ученичка от Русе ще бъде президент за един ден
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 20.10.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Ученичката Аделина Кънева от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе ще бъде президент за един ден. Утре президентската институция ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

В 15.30 часа в Гербовата зала президентът Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя кампанията, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент.

Инициативата е организирана от Джуниър Ачийвмънт България и в нея могат да участват ученици и студенти от цялата страна. Крайният срок за кандидатстване бе до 10 октомври.

Инициативата за кариерно ориентиране за младежи над 16 години "Мениджър за един ден" ще се проведе на 24 октомври. Тя предоставя възможност на над 1000 ученици и студенти от цялата страна да се потопят в динамичната атмосфера в работата на над 100 водещи компании и институции у нас, обясняват организаторите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карен Хачанов спечели титлата на турнира в Алмати
Карен Хачанов спечели титлата на турнира в Алмати