НОВИНИ

Учениците от 6-и и 7-и клас в София ще учат онлайн, гимназистите остават вкъщи до 27 ноември

учениците клас софия учат онлайн гимназистите остават вкъщи ноември
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 11.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб. Учениците от 6-и и 7-и клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември, и се предвижда да остане в сила до 27 ноември.

На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780.

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, както и въведеното ограничение на работното време на заведенията до 23.30 часа.

Училището от 6-и до 12-и клас остава онлайн в големите градове

Остава в сила и забраната за посещения на големи търговски обекти на лица под 18-годишна възраст. Гражданите над 65 години могат да се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини между 8.00 и 10.00 часа.

Продължават проверките на СДВР, Центъра за градска мобилност, Общинска полиция и Столичния инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за ефикасна ваксина - ще има ли пробив срещу COVID-19
Битката за ефикасна ваксина - ще има ли пробив срещу COVID-19
Подписка в Невестино с искане Кадин мост да бъде пуснат за коли и автобуси
Подписка в Невестино с искане Кадин мост да бъде пуснат за коли и автобуси