НОВИНИ

Учител по физическо е първият доброволец, който ще помага в Силистренската болница

bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 23.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Учител по физкултура е първият доброволец, откликнал на апела за помощ на болницата в Силистра. Заради непрекъснато увеличаващия се брой на заразените с коронавирус, освен от медици, здравното заведение се нуждае и от неквалифициран персонал.

41-годишният Валери Тончев казва, че влиза в борбата с коронавируса, за да даде пример на подрастващите.

Валери Тончев: Ние трябва да израснем самите като граждани, да бъдем съпричастни един към друг. Защото днес може един от нас да е болен, утре може друг да е болен, ние трябва да си помагаме, за да можем да излезем всички заедно от тази пандемия.

С примера си преподавателят по физическо е заразил и свои приятели, които също са готови да влязат в Инфекциозното и ковид отделението на болницата,за да помогнат с каквото могат.

Д-р Даниела Костадинова - директор на МБАЛ- Силистра: Ако те изявяват желание да помогнат ще им бъдат осигурени предпазни облекла, те ще бъдат с нашите екипи и няма да бъдат сами с пациентите.

Освен от медици, здравното заведение има нужда от лаборанти, болногледачи и помощен персонал.

Д-р Даниела Костадинова - директор на МБАЛ- Силистра: Кадрите бяха проблем и преди COVID, а сега стават още по-тежък проблем, защото дори и да са по-малко тези пациенти, те са много тежки за обслужване.

В отделението по белодробни болести работят 9 медицински сестри, от които 6 са в рисковата за COVID възраст - над 65 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е с коронавирус
Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е с коронавирус
Млад мъж е с опасност за живота след падане от покрив на хале
Млад мъж е с опасност за живота след падане от покрив на хале