Удължават изискванията за влизане в Гърция до 1 октомври

от БНТ , Източник: БГНЕС
12:42, 24.09.2021
Чете се за: 02:50 мин.
По света
удължават изискванията влизане гърция октомври
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Органът за гражданска авиация на Гърция обяви ново удължаване на изискванията за влизане в страната с цел ограничаване разпространението на COVID-19. То е до 1 октомври 2021 г.

Директивата забранява влизането в Гърция на граждани на трети страни извън ЕС и Шенгенските зони, включително техните съпрузи или лица, с които са сключили споразумение за съвместно съжителство, и техните непълнолетни деца.

Тя не включва пътници, пътуващи по съществени причини, и постоянно пребиваващи в следните 36 държави: Австралия, Северна Македония, Обединени арабски емирства, Съединените американски щати, Обединеното кралство, Израел, Канада, Беларус, Бахрейн, Нова Зеландия, Катар, Китай, Кувейт, Украйна, Русия, Саудитска Арабия, Сърбия, Сингапур, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Япония, Ливан, Азербайджан, Армения, Йордания, Молдова, Бруней, Сан Марино, Андора, Ватикана, Монако, Турция, Косово и Китайски Тайпе.

Всички пътуващи до Гърция, независимо от националността, трябва да попълнят електронен формуляр за локация на пътници (PLF) по всяко време преди заминаването на полета за Гърция.

За пътуващите до Гърция условието за влизане в страната е едно от следните:

1) Да са завършили ваксинация срещу COVID-19 най-малко четиринадесет (14) дни преди пристигането и да представят ваксинационен сертификат на гръцки, английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, издаден от публичен орган.

2) Да са били диагностицирани като отрицателни при лабораторен тест за COVID-19 чрез PCR метода в рамките на последните седемдесет и два (72) часа или в рамките на четиридесет и осем (48) часа преди пристигането в Гърция в случай на бърз тест.

3) Като алтернатива, пътуващите до Гърция могат да имат сертификат за заболяване, който е валиден от 30 до 180 дни след първия положителен тест за COVID-19.

4) Полетните пътници от чужбина могат също така да представят, в цифров или отпечатан вид, европейски цифров сертификат за COVID-19 или такъв, издаден от трети държави, който включва информация за вида на ваксината, резултатите, датата и вида на направения тест.

Същите условия за влизане в Гърция важат и за непълнолетни на възраст над 12 години.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НСИ: Преброителите по домовете не изискват лични документи
НСИ: Преброителите по домовете не изискват лични документи
Кучета помагат на пациентите в чилийска болница
Кучета помагат на пациентите в чилийска болница