НОВИНИ

Удинезе ще завърши четвъртия кръг на върха на Серия А след пълен обрат срещу Парма

"Малките зебри" губиха с 0:2 на почивката, но се поздравиха с крайния успех след два гола на Флориан Товен и едно попадение на Лоренцо Лука.

Удинезе
Снимка: X / @SerieA_EN
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:38, 16.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Удинезе се наложи над Парма с 3:2 след обрат от 0:2 като гост в среща от четвъртия кръг на италианската Серия А. "Малките зебри" събраха 10 точки и излязоха начело във временното класиране, а тимът на Парма заема 12-о място с 4 точки в актива си.

Домакините поведоха с 2:0 през първото полувреме. Още във втората минута Енрико Дел Прато реализира за 1:0, след като бе изведен очи в очи с вратаря на Удинезе. Анж-Йоан Бони покачи на 2:0 за Парма в 43-ата минута. Топката се отби от десния страничен стълб и влезе във вратата на гостите, които бяха близо до намаляване на пасива си в добавеното време на първата част, но Лоренцо Лука удари греда.

Именно Лука все пак се разписа за Удинезе в 49-ата минута, правейки резултата 1:2, след като се възползва от чудесно подаване.

В 68-ата минута Флориан Товен изравни за 2:2, отбелязвайки второто попадение за гостите и пак капитанът бе точен в 77-ата минута за 3:2, за да допринесе за обрата на Удинезе.

Домакините останаха с човек по-малко в 73-ата минута. Влезлият като резерва в началото на второто полувреме Мандела Кейта получи втори жълт и съответно червен картон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно дарение за българите в Албания
Поредно дарение за българите в Албания