НОВИНИ

УЕФА изхвърли Осасуна от участие в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:37, 23.06.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
ясни полуфиналистите лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Европейската футболна централа УЕФА взе решение да отстрани отбора на Осасуна от участие в турнира Лига на конференциите през следващия сезон, обявиха от испанския клуб.

Причината за това решение е, че срещу тима от Памплона тече разследване по обвинение за два уговорени мача - срещу Бетис през сезон 2012/13 и Валядолид през 2013/14.

Върховният съд в Испания вече призна за виновни членове на съвета на директорите на Осасуна, включително и президента, за незаконно присвояване, фалшификация на документи и спортна корупция.

На фона на всички тези обвинения от УЕФА са взели решение да изхвърлят Осасуна от участие в следващото издание на Лигата на конференциите, като от баския клуб вече обявиха, че ще обжалват това решение.

Футболистите на Хакоба Арасате заслужиха виза за Европа, след като през миналия сезон завършиха на 7-о място в подреждането на Ла Лига, а освен това играха и финал в турнира за Купата на Краля.

След санкциите срещу Осасуна обаче тяхното място в третия по сила европейски клубен турнир ще бъде заето от друг баски клуб в лицето на Атлетик Билбао, който приключи на 8-ата позиция в испанското първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за проливни валежи днес
Код жълто за проливни валежи днес
Зверев и Рубльов са полуфиналисти в Хале, Медведев и Синер отпаднаха
Зверев и Рубльов са полуфиналисти в Хале, Медведев и Синер отпаднаха