НОВИНИ

УЕФА обмисля Русия да домакинства Евро 2021

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:19, 03.11.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Европейски футбол
уефа обмисля русия домакинства евро 2021

Европейската футболна централа (УЕФА) е разработила извънреден план за провеждането на европейското първенство по футбол идното лято.

Според френското издание "Паризиен", УЕФА се е спряла на идеята Евро 2021 да се проведе само в една държава, както бе досега, заради втората вълна от коронавирус, която заля Стария континент.

Вестникът допълва, че основният претендент за домакинство на надпреварата е Русия, тъй като страната е с ниско ниво на заболеваемост от COVID-19, а това дава възможност за безопасно организиране и провеждане на турнира.

Освен това, Русия разполага и с голям брой големи, модерни стадиони, тъй като страната бе домакин на Мондиала през 2018 г.

Европейското първенство трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли тази година, но заради пандемията от COVID-19, Европейската футбола центерала реши да отложи турнира за следващото лято, като състезанието ще се състои от 11 юни до 11 юли 2021 година.

По предварителен план Русия трябва да бъде домакин на четири мача от турнира: три мача от групови кръгове и един четвъртфинал, а градът-домакин е Санкт Петербург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на Центъра по обществено здраве ще помагат в Столичната РЗИ
Служители на Центъра по обществено здраве ще помагат в Столичната РЗИ
Петър Чех: Готов съм да помогна на Челси, ако се наложи
Петър Чех: Готов съм да помогна на Челси, ако се наложи