НОВИНИ

УЕФА потвърди: Байерн - Севиля ще се играе пред зрители

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
12:40, 08.09.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Европейски футбол
уефа потвърди байерн севиля играе зрители

Европейската футболна централа (УЕФА) обяви, че двубоят за Суперкупата на Европа между победителят от Шампионската лига Байерн (Мюнхен) и първенецът от Лига Европа Севиля ще бъде игран пред зрители в Будапеща, а чуждестранните посетители ще бъдат допускани само след отрицателен тест за COVID-19.

От УЕФА потвърдиха, че билетите са пуснати в продажба и мачът на 24 септември ще служи за "първи опит и пример за завръщането на феновете по стадионите".

До момента всички двубои под егидата на УЕФА се играеха без публика, но някои държави, сред тях и България, отвориха врати за фенове на трибуните.

Според УЕФА, стадион "Ференц Пушкаш" ще бъде запълнен на 30 процента от капацитета си за 67 215 зрители, като финалистите ще получат по 3 хиляди билета. Пропуските ще са в свободна продажба от сряда.

За да влязат в Унгария, гостите на страната ще трябва да покажат отрицателен тест за COVID-19, направен в последните три дни, добавят от УЕФА.

Те също така могат да останат на територията на държавата максимум за 72 часа.

"Ще има наложени стриктни хигиенни мерки и очакваме феновете да ги спазват. На стадиона също", гласи още съобщението на УЕФА.

Ако някой привърженик закупи билет, но даде положителен тест за коронавирус в трите дни преди мача, платената сума ще му бъде възстановена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Дания - Англия, двубой от "Лигата на Нациите" от 21:35 ч.
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Дания - Англия, двубой от "Лигата на Нациите" от 21:35 ч.
Български ученици спечелиха 7 медала от младежката евроолимпиада по информатика
Български ученици спечелиха 7 медала от младежката евроолимпиада по информатика