НОВИНИ

Уест Хям отпразнува европейския трофей с парад в Лондон

уест хям отпразнува европейския трофей парад лондон
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 09.06.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Десетки хиляди фенове на Уест Хям се стекоха по улиците на Източен Лондон, за да отпразнуват трофея от Лигата на конференциите, който "чуковете" спечелиха в сряда с победа над Фиорентина във финала на турнира в Прага.

Лондончани стигнаха до първи европейски триумф от близо 60 години насам, благодарение на победен гол на нападателя Джаред Боуен в 90-ата минута на двубоя, който донесе крайното 2:1. Парадът на победителите започна от стадион "Ъптън Парк" в 19:00 часа местно време и бавно се насочи към сградата на община Стратфорд.

грачите, треньорският щаб и администрацията на Уест Хям празнуваха върху два отворени автобуса, където бе и трофея от Лига на конференциите. След това те се качиха на балкона на общината, за да покажат отличието преди хилядите фенове.

"Това е невероятно. Имахме страхотна подкрепа в Прага, а тук в Източен Лондон е просто неописуемо. Имахме страхотна вечер и сега ще се насладим на постигнатото", допълни шотландският специалист", сподели мениджърът на тима Дейвид Мойс, който спечели първи трофей в дългата си треньорска кариера.

"Фен съм на Уест Хям от 50 години, този клуб означава всичко за мен. Мислех си, че никога няма да видя този ден, мечтаех си за европейски трофей", сподели привърженикът на Уест Хям Абдул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария: Сделката на ЕС за реформата на бежанската система е неприемлива
Унгария: Сделката на ЕС за реформата на бежанската система е неприемлива
Топатлети ще мерят сили в Диамантената лига в Париж
Топатлети ще мерят сили в Диамантената лига в Париж