НОВИНИ

Унгария се класира на европейското след късна драма

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 13.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
унгария класира европейското късна драма

На стадион "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща, "маджарите" осъществиха страхотен обрат в заключителните минути срещу Исландия, за да се класират на второ поредно европейско първенство.

Унгарците спечелиха драматично с 2:1, въпреки че изоставаха в резултата до 88-та минута и по този начин ще имат възможността да играят на домашна сцена и по време на европейските футболни финали догодина.

Мачът започна кошмарно за домакините, които изостанаха в резултата още в 11-та минути. Звездата на Исландия Гулфи Сигурдсон изпълни пряк свободен удар и след неумела намеса на вратаря на Унгария, Петер Гулачи, топката влетя в мрежата за 0:1.

Домакините естествено се хвърлиха в търсене на изравнителен гол, но всичките им опити удряха на камък. Пропуски направиха Вили Орбан, Доминик Собослай и Атила Салай. Унгарците имаха и претенции за дузпа в средата на втората част, които обаче бяха подминати от съдията.

Така се стигна до 88-та минута, когато исландците допуснаха груба грешка при опита си да изчистят една топка от наказателното поле. Кълбото се озова в Лоик Него и футболистът на Фехервар отблизо изравни резултата.

В добавеното време на мача дойде и моментът на голямата звезда на домакините Доминик Собослай, който направи невероятен пробив и с удар извън наказателното поле направи обрата пълен.

Така Унгария за втори пореден път ще играе на европейско първенство, като дори ще има и два домакински мача. "Маджарите" обаче попаднаха в групата на смъртта, където ще си партнират с последните два световни шампиона, Франция и Германия, както и европейският първенец от 2016-та, Португалия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: България няма да отстъпи от позицията си за Република Северна Македония
Каракачанов: България няма да отстъпи от позицията си за Република Северна Македония
Северна Македония за първи път ще играе на голям футболен форум
Северна Македония за първи път ще играе на голям футболен форум