НОВИНИ

УНСС е в топ 3 на най-желаните университети в България

унсс топ желаните университети българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 01.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
Слушай новината

Университетът за национално и световно стопанство е в челната тройка на най-желаните висши учебни заведения в страната. След изтичането на срока за подаване на документи става ясно, че трима души ще се борят за едно място при класирането по специалности. Самото класиране ще стане ясно на 8 юли.

От дирекция "Учебна дейност“ припомнят, че започват кандидатстудентските изпити и записвания за бакалаври.

Първият изпит по Български език и литература ще се проведе на 2 юли от 9.00 ч. На 3 юли е изпитът по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски език). На 4 юли има два изпита – по история на България от 9.00 ч. и по математика от 14.00 ч. На следващия ден, 5 юли, също ще има два изпита – по география на България от 9.00 ч. и събеседване по журналистика от 14.00 ч.

Кандидат-студентите трябва да се явят в определените сгради и зали не по-късно от 8.30 ч. (когато изпитът започва от 9.00 ч.) и не по-късно от 13.30 ч. (когато изпитът започва от 14.00 ч.) и задължително трябва да носят компютърната разпечатка с входящия номер и документ за самоличност (лична карта).

Всички изпити ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Кандидат-студентите със специални потребности разполагат с достъп до Тестовия център чрез подстъпи, рампи и асансьори и специализирани места за провеждане на изпити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво трябва да знаем за европейския цифров сертификат?
Какво трябва да знаем за европейския цифров сертификат?
ЦИК: Машините за гласуване работят и при 0, и при 45 градуса
ЦИК: Машините за гласуване работят и при 0, и при 45 градуса