НОВИНИ

Уотфорд купува Амос Юга

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:11, 03.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Български футбол
уотфорд купува амос юга

Отборът на ЦСКА-София е напът да осъществи първи изходящ трансфер през зимния прозорец.

Дефанзивният халф на "червените" - Амос Юга е привлякъл интереса на английския Уотфорд, чийто спортен директор е италианецът Кристиано Джарета.

Говори се, че "стършелите" са готови да платят на "армейците" сумата от 2 млн. евро за Юга, като дейно участие в преговорите между двете страни има Джарета, който бе на директорски пост на "Армията" до преди няколко месеца.

Благодарение на италианеца в ЦСКА пристигнаха под наем офанзивните футболисти Джером Синклер и Адалберто Пеняранда именно от Уотфорд.

Амос Юга стана собственост на ЦСКА през лятото, след като пристигна от миналото лято от отбор ана Льо Авър като свободен агент и подписа договор с "червените" за 3 години.

Французинът е не само най-добрият дефанзивен халф на Бруно Акрапович, но и единственият такъв в състава на ЦСКА, като се наложи в тази невралтична зона да бъде преквалифициран Жеферсон, който номинално беше ляв бранител.

Вероятната раздяла с Юга ще принуди "армейците" да потърсят не един, а двама нови дефанзивни халфове, като евентуално това ще са новите попълнения през зимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата седмица започва със значителни валежи
Новата седмица започва със значителни валежи
Григор Димитров има нов треньор
Григор Димитров има нов треньор