НОВИНИ

Уотфорд стана втория отбор, който изпадна от Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:30, 07.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
уотфорд стана втория отбор изпадна висшата лига
Слушай новината

Отборът на Уотфорд официално изпадна от английската Висша лига, след като в мача си от 35-ия кръг допусна загуба с 0:1 като гост на Кристъл Палас.

По този начин момчетата на Рой Ходжсън останаха на предпоследното 19-то място, на 12 точки от спасителния бряг при оставащи едва три двубоя до края на кампанията.

Така Уотфорд се присъединява към тима на Норич, който още през миналата седмица загуби елитния си статут след загубата с 0:3 от Нюкасъл.

Любопитното е, че през миналия сезон Норич и Уотфорд завършиха първи и втори в Чемпиъншип и по този начин си заслужиха автоматична промоция за Висшата лига, където обаче съумяха да се задържат в продължение само на един сезон.

В оставащите три кръга пък предстои да стане ясен и третият тим от Висшата лига, който през следващия сезон ще се състезава във второто ниво на английския футбол.

Това ще бъде някой измежду тимовете на Евертън, Лийдс и Бърнли, като за момента "виненочервените" и "белите" са с актив от по 34 точки, докато "карамелите" имат 32. И трите отбора обаче имат различен брой изиграни срещи до момента, като Бърнли е с 35, Лийдс с 34, а Евертън с 33.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон след встъпването в длъжност: Съзнавам сериозността на нашето време
Макрон след встъпването в длъжност: Съзнавам сериозността на нашето време
Шест ракети удариха украинския пристанищен град Одеса
Шест ракети удариха украинския пристанищен град Одеса