НОВИНИ

Управляващата коалиция обявява днес мерките срещу инфлацията

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
08:44, 18.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас

Правителството ще обяви договорените антиинфлационни мерки днес. Това обяви в "Денят започва" депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски. По думите му, въпреки различните предложения, са постигнати решения на снощния коалиционен съвет.

Терзийски коментира и протеста на транспортните фирми с думите, че не всички превозвачи протестират.

"Аз съм убеден в доброто желание във всеки от партньорите да предложи най-добрите мерки, но в крайна сметка всичко е въпрос на пари и всяка една от мерките беше калкулирана от Министерството на финансите и беше стигнато до набор от мерки, които правителството може да си позволи. Другият въпрос е за какво се протестира - ако става въпрос за толтаксите, тогава се пита кой ще ги плати. Ако не ги плати бизнесът и превозвачите, то трябва да ги платят данъкоплатците. Трябва да видим и върху мениджмънта и въобще върху управлението на градския транспорт в София доколко е ефективно и защо при едно такова покачване на цените веднага изпада в такава ситуацията и дали това забавяне на заплатите е породено от проблеми в бюджета или има друга причина за това", каза Йордан Терзийски.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА&ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: ГЕРБ не организира и не участва в протестите
Теменужка Петкова: ГЕРБ не организира и не участва в протестите
Новият носител на трофея в Лига Европа ще бъде определен тази вечер
Новият носител на трофея в Лига Европа ще бъде определен тази вечер