НОВИНИ

Уругвай се справи с аутсайдера Боливия и продължава на Копа Америка

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:53, 25.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
уругвай справи аутсайдера боливия продължава копа америка
Слушай новината

Съставът на Уругвай надигра с 2:0 отборът на Боливия в среща от 4-ия кръг на Група "А" на тазгодишното издание на турнира Копа Америка.

Двубоят в Куяба противопостави единствените два отбора в тази група без успех до момента, а сметките показваха, че при успех "уросите" ще се класират за следващата фаза, а боливийците ще се сбогуват с турнира.

Напълно очаквано възпитаниците на Оскар Табарес контролираха събитията на терена, като през първата част на няколко пъти пропуски направиха звездите на тима - Луис Суарес и Единсон Кавани.

Все пак в 40-та минута Уругвай поведе, макар и след автогол. Де Араскаета пусна успоредно подаване в наказателното поле на Боливия, а там в опита си да изчисти Хайро Кинтерос отклони топката към своята врата и след рикошет в крака на вратаря, кълбото влетя в мрежата за 1:0.

След почивката ситуацията не се промени, като само и единствено намесите на стражът на "Ла Верде" Карлос Лампе запазваха резултата 1:0.

Боливия пък стигна до един далечен изстрел на Рамиро Вака, който обаче бе избит от опитния Фернандо Муслера с върха на пръстите.

В 79-та минута пък "уросите" най-после стигнаха до втори гол чрез Кавани, който се възползва от подаване по земя на Факундо Торес.

Така Уругвай събра актив от 4 точки, което му гарантира място на 1/4 финалите в турнира. Боливия пък е на последното 5-то място без актив и със сигурност отпада от надпреварата.

В последния кръг Уругвай ще играе срещу Парагвай, а боливийците пък ще срещнат лидера в групата - Аржентина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 1 юли отварят пункта "Илинден - Ексохи" за Гърция
От 1 юли отварят пункта "Илинден - Ексохи" за Гърция
Изтича срокът на автошколите да предлагат промени в обучителния процес
Изтича срокът на автошколите да предлагат промени в обучителния процес