НОВИНИ

Утре пускат движението по Южната дъга между "Младост" и "Горубляне"

пускат движението южната дъга младост горубляне
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 05.12.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

За улеснение на трафика през зимата, утре пускаме движението по ремонтирания близо 2-километров участък на Софийския околовръстен път между "Младост" и "Горубляне".

Това съобщи във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че ще има временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

"Изгражда се 6-лентов път със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари", написа още премиерът.

Преди един месец пуснахме още 2,5 км от Южната дъга от връзката с магистрала "Тракия“ до п.в. "Герман“ - напомни Борисов.

"Ремонтът на Околовръстното е наш ангажимент към всички столичани и гости на София. Ние ще го изпълним, както изпълнихме обещанието да направим Южната дъга, Северната скоростна тангента, Западната дъга и метрото. Модерната пътна инфраструктура е не само удобство, но и допълнително спокойствие за всички участници в движението", убеден е той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови сблъсъци в Париж заради протеста срещу закона за сигурността
Нови сблъсъци в Париж заради протеста срещу закона за сигурността
Глобиха националите по биатлон заради нарушена карантина
Глобиха националите по биатлон заради нарушена карантина