НОВИНИ

В какво се включва Кубрат Пулев? „Металика“ и нови бойни правила

 Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 15.11.2021
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт

Амбициозните планове на организаторите на най-новия боен спорт Triad Combat изглежда стигат много далеч. Освен че на 27 ноември зрителите ще могат да видят необичайни бойни двубои, хеви метъл групата „Металика“ също се включва в събитието.

Мегазвездите ще излязат на сцената преди основния сблъсък, който ще е с участието на Кубрат Пулев. Българският професионален боксьор ще срещне бившия световен шампион в тежка категория на UFC Франк Мир. Битката е сочена за коронната в гала вечерта.

„Ето нещо различно за вас и определено е първо за нас. Ще излезем на сцената преди основния двубой в дебюта на Triller Fight Club на Triad Combat в събота, 27 ноември 2021 г., в Арлингтън, Тексас”, написаха на официалния си сайт от „Металика“.

Бандата се очаква да забие на триъгълния ринг, на който ще излизат боксьорите и състезателите от смесените бойни изкуства (MMA).

„Надяваме се, че можете да се присъедините към нас тази вечер, но ако не можете лично да бъдете там, насладете се на събитието от комфорта на собствения си диван, тъй като шоуто и битките също ще бъдат излъчвани на живо чрез платена платформа“, пишат още звездите от рок групата.

Triad Combat е представен от организаторите като нов вид спорт, който съчетава правилата на бокса и MMA. Идеята е да се изправят професионални боксьори срещу професионални ММА бойци в среда, която „изравнява игралното поле“.

Както в бокса, ще бъдат разрешени само удари. В Triad Combat не са разрешени ритници или лакти. Това, което се различава от бокса, е, че този нов стил ще позволява клинч и удари от клинча.

Съоснователят на Triller Fight Club Райън Кавано разкри, че спортът е предназначен да се хареса на по-младото поколение, което гледа бокс и MMA, които са тясно свързани с Ultimate Fighting Championship (UFC), но се считат за остарели.

„Това е по-вълнуващо, по-бързо и по-добре изглеждащо. Снима се като филм или видеоигра“, сподели още Кавано, който преди време беше собственик на холивудско филмово студио.

Найджъл Литгоу, който продуцира хитови телевизионни риалити предавания продуцира Triad Combat. Той твърди, че музиката ще бъде ключов компонент на гала вечерта.

„Искам да сложа музика между двубоите, така че да имаме цяла вечер за забавление, което мисля, че ще бъде много успешно“, каза Литгоу.

Първоначално Кубрат Пулев трябваше да се бие с ММА легендата Витор Белфорт, но в последствие организаторите смениха опонента му.

42-годишният съперник на Кобрата Франк Мир е двукратен световен шампион в тежка категория на UFC, като държи рекорда за най-много победи преди финалния гонг в цялата история на веригата – 13. По-рано тази година Мир направи своя дебют и в професионалния бокс с мач срещу Стив Кънингам, който Кънингам спечели по точки.

Единствените две загуби на професионалния ринг за Кобрата са от двубоите му за световната титла срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Преди финалната битка за вечерта между Кубрат Пулев и Мир ще се състоят още 6 двубоя.

Мачът ще е в 9 рунда, всеки от които по 2 минути.

„Triad Combat със сигурност ще ви достави с напълно ново изживяване, динамика на битките и забавление. Това е едно от тези събития, които не искате да пропуснете“, споделят още организаторите на бойната вечер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов подаде оставка като лидер на ДСБ
Атанас Атанасов подаде оставка като лидер на ДСБ
Героят на Сърбия: Заслужено се класирахме за Световното в Катар
Героят на Сърбия: Заслужено се класирахме за Световното в Катар