НОВИНИ

В края на сезона: Какви намаления се предлагат в зимните ни курорти?

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Миглена Медарова
17:47, 20.03.2024
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Последни метри за любителите на зимните спортове и сериозни намаления в последните седмици от активния зимен сезон. По-ниски цени ще има не само при лифт картите, но и при нощувките. Концесионери и хотелиери отчитат добър сезон, като се надяват тенденцията да се запази с гости предимно от България.

Успешен, но изпълнен с редица предизвикателства заради липсата на сняг в курортите. Така описват сезона в трите ни основни курорта Банско, Боровец и Пампорово.

Иван Обрейков – концесионер на ски зона Банско: "В края на сезона имаме толкова много хора, че не се усеща, че е край. Отчитаме добър сезон. Сняг имахме горе-долу. Но, последната седмица имаме нов сняг 50 см."

Мария Шейнова – концесионер на ски зона Боровец: "По-рано благодарение на двата естествени снеговалежа, както и на това, че правим всичко възможно, което ни позволяват най-съвременните технологии, мисля, че успяхме да осигурим една качествена снежна покривка."

Заради пролетната ваканция на учениците у нас, която съвпада с края на сезона, ще има сериозни намаления.

Малин Бистрин – председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско: "Направихме няколко вида намаления. Едното е през делничните дни, които варират 20-25%. Уикенд намаления около 15%."

Зорка Тумбакиева: "Най-вероятно ще бъдат насочени към хотелите олинклузив, към хотелите, които предлагат една затворена услуга, защото предвид това, че не се очаква, независимо какво ще бъде времето, децата ще има какво да правят."

"Ние, които сме с дечица, за нас е много удобно да дойдем. Ако има условия и цените са по-добри, със сигурност ще ни дойде по-добре на бюджета."

В Боровец намаленията също са започнали. Там хотелите вече предлагат по-евтина семейна почивка, а от следващата седмица, цените по пистите също падат.

Мария Шейнова – маркетинг мениджър на фирмата-концесионер в Боровец: "Горе-долу с различни проценти, но от около 15 до 20% падат лифт картите. Като от 22 цените ще бъдат символични."

От началото на март, в Пампорово вече са на промоционални цени. Сутрешната карта за пистите струва 61 лева за възрастен, а еднодневната – 75. Очаква се сезонът в Банско и Пампорово да приключи в средата на април, а в Боровец ще се карат ски, докато позволяват условията, допълват от фирмата концесионер.

снимки: БТА/Архив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландия е най-щастливата страна в света
Финландия е най-щастливата страна в света
Какви са начините да проверим колко качествена е храната на трапезата?
Какви са начините да проверим колко качествена е храната на трапезата?