НОВИНИ

В лагера на БК Реал Мадрид са респектирани от Олимпиакос преди финала на Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 20.05.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
лагера реал мадрид респектирани олимпиакос финала евролигата
Снимка: БТА
Слушай новината

В щаба на баскетболния Реал Мадрид вече гледат към предстоящия финал в Евролигата срещу Олимпиакос и Александър Везенков, а наставникът на испанците Чус Матео и един от лидерите на тима Чус Матео се изказаха много ласкаво по адрес на гръцкия си съперник.

Опитният Родригес, който преследва своя трети триумф в най-престижната европейска клубна надпревара и втори с екипа на Реал сподели, че момчетата на Йоргос Барцокас са "един от най-добрите клубове в Европа".

"Имаме страхотно съперничество с Олимпиакос. Те са един от най-добрите клубове в Европа. Играли сме доста пъти едни срещу други. Наясно сме, че тази година не изиграхме добри мачове срещу тях", заяви Серхио, който беше избран за MVP на Евролигата през 2014-а година.

"Победата над Барселона е нещо изключително за нас. Форматът на Евролигата е много, много тежък. Ние изиграхме най-трудната плейофна серия в историята на Евролигата, но успяхме да се върнем и да спечелим", добави баскетболистът, който между 2006 и 2010 година се подвизаваше в НБА.

В същото време наставникът на Реал Мадрид Чус Матео описа Олимпиакос с една дума - "машина".

"Монако водеше на почивката, но Олимпиакос е отличен отбор и има много състезатели с опит. Реагираха с тяхната защита и позволиха само 2 точки на противника в третата част. Определено са солиден отбор, който знае как да играе заедно и да подава топката. Те са като машина", коментира испанският специалист, който пое "Кралския клуб" в началото на този сезон.

"Знаем, че ще бъде трудно да се изправим срещу тях, но ще опитаме да намерим решение. Лесно е да мечтаеш и ние ще го направим", завърши Чус Матео.

Финалът в Евролигата е тази неделя (21 май) от 20.00 часа българско време, а за общо четвърти път в историята шампионът ще бъде определен в мач между Реал Мадрид и Олимпиакос. Испанците са спечелили финалите през 1995-а и 2015-а година, докато грандът от Пирея стигна до успеха през 2013-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български национал бе определен за "Откритие на сезона" в Израел
Български национал бе определен за "Откритие на сезона" в Израел
123 кг канабис задържа ГДБОП при съвместна операция с Агенция “Митници”
123 кг канабис задържа ГДБОП при съвместна операция с Агенция “Митници”