НОВИНИ

В Ню Йорк "изгониха" с ритуал 2020 година

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:50, 29.12.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

В Ню Йорк за поредна година спазиха любопитен ритуал, в който всеки си обещава да се освободи от даден порок или своя негативна черта. Този път обаче, хората пожелаха да се освободят не от конкретно нещо, а от самата 2020-а година.

"Не" на разклатеното здраве, на забързаното ежедневие, на работохолизма, вредните навици и нездравословните връзки. Десетки нюйоркчани и тази година се включиха в традиционния Ден на освобождението или както го наричат по между си - "Прав ти път".

Символичната раздяла с нещата, които не искат да взимат със себе си през новата година става с написването им върху бял лист, който след това попада в голяма машина за унищожаване на документи. Но вместо традиционните пожелания за сваляне на излишните килограми, по-малко негативизъм или други обичайни за това време на година пожелания, акцентът беше здравето.

Справедливо или не, всички се обединиха около идеята, че виновник за трудната година... е самата година. Ето защо символичното пожелание "прав ти път, 2020-а" и разбиването на пух и прах на една пинята, предизвикаха истински възторг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любимец на Стоянович пристига на "Герена"
Любимец на Стоянович пристига на "Герена"
Легенди скочиха срещу новия национален селекционер
Легенди скочиха срещу новия национален селекционер