НОВИНИ

В Охрид продължава делото за побоя над Христиан Пендиков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:14, 12.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Днес в съда в Охрид се очаква да продължи делото за побоя над Христиан Пендиков. Би следвало самият Пендиков да бъде изслушан за това какво се е случило. В съдебната зала той може да посочи и хората, които са му нанесли побоя - дали това е само подсъдимият Илия Спасески или и други хора сред които и Борче Ангелов.

Би трябвало да стане ясно и какво е отношението на Борче Ангелов по това дело, т.е. дали той ще бъде съден по друго дело или ще бъде присъединен като подсъдим по това дело.

Миналото трето поредно заседание беше отложено след като прокуратурата в Охрид представи всички документи за лечението на Христиан Пендиков в България и за нанесените му увреждания. Тези документи станаха повод делото да бъде отложено за днес, тъй като защитата на Илия Спасески пожела да се запознае с тях и да може да вземе становище по казуса. Съдът обаче не разреши такова време и реши, че ще гледа делото, а тогава адвокатите на Спасески демонстративно напуснаха съдебната зала и така буквално принудиха съдията да отложи делото.

Очаква се днес да се чуе и мнението на лекарите, които са приели Христиан Пендиков в спешното отделение в Охрид веднага след побоя и дадат своите заключения за степента на телесни увреждания. Очаква се също в подкрепа на тезата за това, че е престъпление от омраза да бъдат разпитани и свидетели.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комбинирай с мен, част 2
Комбинирай с мен, част 2
Красимир Тодоров преподписа с Ботев Враца
Красимир Тодоров преподписа с Ботев Враца