НОВИНИ

В Пловдив създават единен регистър на медицинския персонал и доброволците

пловдив създават единен регистър медицинския персонал доброволците
bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 17.11.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Заради липсата на достатъчно кадри в Пловдив ще бъде създаден единен регистър на
медицинския персонал и доброволците. Предложението е на новосформирания общински медицински съвет, в който са включени ръководителите на всички общински здравни заведения за болнична и доболнична помощ на територията на Община Пловдив. Целта на регистъра е да поддържа актуална информация за нуждите от специалисти в отделните болници и ДКЦ-та и да подпомага процеса на командироването на кадри.

Общинският медицински съвет е под ръководството на директор „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов. По негово искане ръководителите на общинските болници ще подготвят доклади за финансовата и техническа готовност, както и за кадровата обезпеченост за разкриване на COVID сектори в поверените им лечебни структури до края на седмицата. На база на тези доклади, в понеделник съветът ще вземе решение къде и колко да бъдат новоразкритите COVID зони.

„Ако има ДКЦ-та, които нямат възможност да разкрият зони за борба с пандемията, ще подпомагат с екипи колегите си, това е принципът на солидарността. Работим в сътрудничество със синдикатите и няма да нарушим законодателството, всеки ще даде доброволно съгласие за командироването си“, заяви на първото заседание Калин Калинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов за случилото се пред ВМРО: Това беше умишлено търсена провокация
Каракачанов за случилото се пред ВМРО: Това беше умишлено търсена провокация
Ад в автобус 63 от Златните мостове
Ад в автобус 63 от Златните мостове