НОВИНИ

В разгара на летните ремонти: Цялостна реконструкция очаква ул. "Опълченска"

Тя ще започне на 16 юли и ще продължи 8 месеца

Алекс Донев
от Алекс Донев
07:40, 09.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Нов голям пътен ремонт започва следващата седмица в София. Част от ул. "Опълченска" ще претърпи цялостна реконструкция. След приключването на строителните дейности се очаква пътните ленти да се увеличат с две, като да бъдат изградени и бус ленти. Последният сериозен пътен ремонт в столицата обаче се оказа незаконен. Затова сега търсим позицията на "Пътна полиция", за да разберем дали и тук има възможност от неприятни изненади или този път общината си е написала домашното. Ремонтът започва на 16 юли и ще продължи 8 месеца.

"Самият ремонт е разделен на няколко етапа. Цялото мостово съоръжение ще бъде затворено. Източното платно за движение ще бъде затворено като цялото движение ще се извършва двупосочно", обясни Иван Николов - дирекция "Транспорт" в СО.

Освен инженерната инфраструктура - канализация, електрическо трасе, ще бъде подменено и трасето на тролейбусната мрежа.

"Ще бъде разширен самият булевард, сега е с две ленти, а ще стане с три в посока. Като последните ленти ще бъдат само бус ленти".

Очаква се пътят да бъде затворен на 6 етапа, като само в 2 от тях се планира цялостното му затваряне в конкретна отсечка на ул. "Опълченска" при трамвайното трасе, защото рейсовият път също ще бъде подменен. Като обходни маршрути могат да се използват два булеварда - бул. "Христо Ботев" и бул. "Константин Величков".

Комисар Мартин Цорийски - зам.директор на "Пътна полиция" към СДВР заяви в "Денят започва", че проектът е съгласуван в Пътна полиция е издадено положително становище.

"Всичко отговаря на законовите изисквания".

"Самото разширяване на ул."Опълченска" е залегнало в общия устройствен план, което е доста по-различно от другите ремонти".

Комисарят увери, че от "Пътна полиция" са готови и са въвели промени в крайните точки на ремонта на светофарните уредби, която ще бъде съобразена с различните етапи на проекта.

Вижте повече в прякото включване на Алекс Донев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доган е жертва на тези, които направи милионери, заяви журналистът Илхан Андай
Доган е жертва на тези, които направи милионери, заяви журналистът Илхан Андай
Състоянието на децата, които се натровиха с бисквити с канабис, е стабилизирано
Състоянието на децата, които се натровиха с бисквити с канабис, е стабилизирано