НОВИНИ

В ресторанти и фитнеси само с ваксинационен пропуск в Ню Йорк

посещенията ресторанти франция здравен пропуск
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:36, 03.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Ню Йорк ще изисква доказателство за ваксинация за хора, посещаващи закрити заведения като ресторанти, фитнес зали и представления, обяви кметът Бил де Блазио, което го направи първия голям град в САЩ, който въведе пропуск за ваксина.

"Ако сте ваксинирани - имате ключа, можете да отворите вратата. Но ако не сте ваксинирани, за съжаление няма да можете да участвате в много неща", каза Де Блазио на пресконференция.

Поради отново нарастващите случаи на коронавирус в САЩ, Де Блазио поясни, че здравният пропуск, наречен "Ключът към Ню Йорк", ще бъде пуснат на 16 август, последван от преходен период преди влизането в сила месец по-късно. "Време е хората да видят ваксинацията като буквално необходима, за да водят добър, пълноценен и здравословен живот", уточни Де Блазио.

През последните седмици кметът и губернаторът на щата Ню Йорк, Андрю Куомо, издадоха разпоредби за затягане на ваксинацията на служители, тъй като САЩ се борят да потиснат Делта-варианта.

Щатът Ню Йорк ще изиска от всички здравни работници, работещи с обществеността, да се ваксинират от септември, както и всички десетки хиляди служители на щата да покажат доказателство за ваксинация или да се подлагат на тестове всяка седмица.

В Ню Йорк, град с повече от осем милиона жители, 71,8% от възрастните са получили поне една доза ваксина, според официалните данни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар край Атина - стихията наложи евакуация
Голям пожар край Атина - стихията наложи евакуация
Потушен е пожарът край Перник
Потушен е пожарът край Перник