НОВИНИ

В сила е разширен списък на хората, които могат да дойдат от Великобритания

bnt avatar logo
от БНТ
06:19, 22.12.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Слушай новината

От полунощ влезе в сила разширен списък на хората, които могат да влязат на територията на България от Великобритания.

Освен българските граждани постоянно пребиваващи у нас медицински работници, доставчици на лекарства, инвеститори, сезонни работници, както и официални лица ще могат да пристигнат в страната, като за тях е задължителна 10-дневна карантина.

Заповедта на министъра на здравеопазването е в допълнение на забраната, с която границите на страната бяха затворени за всички, които пристигат от Обединеното кралство, след като там беше установен нов щам на коронавируса.

За българските граждани, които са блокирани във Великобритания, заради затварянето на границите с Франция, е поискан транзитен коридор. На работно съвещание на правителството вчера беше решено до края на януари да останат в сила мерките свързани с ограниченията за пристигащите от Острова.

"Ден по-рано да се окаже, че този вирус не е това, за което се говори, веднага ще освободим, ние сме направили до 31 януари, за да се предпазим от това, че през ден-два променяме заповеди. Може някои от българите, които идват, да се сърдят за карантината, да им е тежко, но те идват от Лондон, където е забранено движението, така че ние само ги молим да не заразят, ако не дай боже някой е преносител на вируса, да си останат под карантина. Полицейски патрули довеждат, разтоварват, връщат се, или минават транзитно - заминават. Да не се струпват на КПП-тата" , заяви премиерът Бойко Борисов.

10-дневната карантина на идващите от Великобритания ще остане в сила до 31 януари

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече държави затварят границите си за идващи от Великобритания
Все повече държави затварят границите си за идващи от Великобритания
1277 са новите случаи на COVID-19 у нас, 2908 са излекуваните
1277 са новите случаи на COVID-19 у нас, 2908 са излекуваните