НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Трябва да влезем в мача с изчистени глави

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 16.03.2021
Чете се за: 01:11 мин.
Футбол
валдас дамбраускас влезем мача изчистени глави

Литовският наставник на Лудогорец даде своята традиционна пресконференция преди мача от 1/4 финалите за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив).

"Зелените" посрещат тази вечер на своя "Хювефарма Арена" в Разград "черно-белите", които пристигат като носител на трофея в последните две години.

Дамбраускас акцентира върху това, че той няма да търси "отмъщение" за загубата от "смърфовете" на "Лаута" преди месец и се надява неговите футболисти да не подходят емоционално.

„Отново играем с Локо (Пд) в кратък период от време. Те са отбор, с който се познаваме. Всеки един мач е нов сам по себе си. Но е по-лесно да играеш с отбор, с който вече си се срещал. Винаги можем да ги изненадаме с тактика и дълбочината на състава ни, с ротациите, които ще направим. Ще сме подготвени за сблъсъка с тях“, започна литовецът.

Наставникът за пореден път говори за грешките в защитата на своя тим, заявявайки, че продължава работата по тяхното отстраняване.

„Мачовете, в които сме научили нещо, са най-важни. Загубата при загубата от Локомотив в Пловдив видяхме много неща, които не са добре и трябваше да подобрим. Видяхме грешки в дефанзивен план. Ние се учим много добре. Взехме нашите уроци, според мен ще бъдем печеливши от цялата ситуация. Виждате, че подобряваме всичко – с ЦСКА в защита играхме отлично. Няма мач, който е бил най-важен за мен, откакто съм тук“, продължи Дамбраускас.

Старши-треньорът на разградчани допълните, че неговите момчета не бива да подхождат емоционално в срещата, имайки предвид загубата от същия съперник преди около месец.

„Не съм треньор, който ще разчита на емоционалните решения. Не ми е повлиял резултата от онзи мач в Пловдив и загубата, която инкасирахме там. Емоционалността е за феновете. Думата „отмъщение“ трябва да да я изключим от главите си. Това е отделен мач, който няма нищо общо с онзи, който загубихме. Трябва да сме концентирани и да следваме нашия план за първото и второто полувреме. Да влезем в мача с изчистени глави, а не емоционални“, добави специалистът.

Дамбраускас не подмина и темата за Кирил Десподов, който бе изваден принудително срещу Арда след твърдото влизане на Александър Георгиев от състава на кърджалии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диниш Алмейда: И успех с 1:0 ще ни е достатъчен
Диниш Алмейда: И успех с 1:0 ще ни е достатъчен
Повреден бутон е причина за закъснението по линия 3 на метрото
Повреден бутон е причина за закъснението по линия 3 на метрото