НОВИНИ

Валентин Димов: Готови сме за решителния мач с Нова Зеландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:45, 03.02.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
валентин димов готови сме решителния мач нова зеландия
Слушай новината

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов даде интервю пред сайта на БФ Тенис преди историческото гостуване на Нова Зеландия в плейофите на Световна група I на отборната надпревара.

Според Димов всички момчета в българския отбор са готови за сблъсъка с новозеландците и ще се раздадат на 100 процента.

"Настроението е много добро. Момчетата успяха да се аклиматизират, намират се в много добра форма и са изключително позитивно настроени. Всички са готови да се раздават на 100 процента за България. Със сигурност аклиматизацията не беше лесна. Часовата разлика с България е много голяма. Днес температурата е 33 градуса, а в България е зима. Смятам, че всички в отбора вече са се аклиматизирали много добре. Готови сме за този решителен мач", започна Валентин Димов.

Той разкри още и има ли причина в решението му в първия мач от програмата на корта да излезе Алекс Лазаров вместо Димитър Кузманов.

"Последните години винаги започвахме с Димитър Кузманов в първия мач. Този път ще стартираме с Алекс Лазаров. Не смятам, че това е от толкова голямо значение", сподели Димов.

Българският капитан коментира и съперника в лицето на Нова Зеландия, заявявайки че техният отбор разполага със сплав от опитни и млади състезатели.

"Нова Зеландия е отбор, който не трябва да бъде подценяван по никакъв начин. Те са сериозен състав с опитни играчи и млади проспериращи състезатели. За Купа "Дейвис" класирането в световната ранглиста не е от толкова голямо значение. Тук става въпрос за национален отбор и всички трябва да сме много отговорни", категоричен е Димов.

Накрая наставникът на българските тенисисти даде своето мнение и за условията на кортовете в Крайстчърч, които ще бъдат арена на сблъсъка с новозеландците.

"Настилката е малко по-бавна от очакваната. Голямото предизвикателство е, че има един особен вятър, който постоянно сменя посоката и силата си. Очаква се много голяма подкрепа от тяхната публика, но и от българи, които ще бъдат на трибуните за да ни подкрепят нас", завърши Валентин Димов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има необходимите документи за това
"Галъп": Всеки четвърти българин би емигрирал, ако има необходимите документи за това
Ръководството и кметове на БСП обсъдиха състоянието на общините
Ръководството и кметове на БСП обсъдиха състоянието на общините