НОВИНИ

Валентин Илиев: С това поведение няма как да продължаваме по този начин

Старши треньорът на ЦСКА 1948 бе изключително недоволен от представянето на неговите възпитаници, след като те откриха резултата чрез Бирсент Карагерен, след четвърт час игра.

Валентин Илиев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 25.09.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев заяви, че е доволен само от началните минути на днешния мач със Септември София, който завърши 1:1. След като тимът му е повел в резултата обаче, необяснимо защо агресията и мотивацията във футболистите му изчезнала.

"Със сигурност никой не видя лицето на отбора, което е познато от последните мачове. Аз не съм доволен, най-вече от гледна точка на концентрация, на агрессия, на двежение по терена. Започнахме много добре мача, разви ни се и чудесно в началните минути. След това имаше подценяване на ситуациите, липсваше необходимата агресия. И видяхме срещу нас един противник, който беше мотивиран и агресивен. И доста от единоборствата те успяха да ги спечелят, особено в средата на терена. Това до голяма степен повлия да не вземем трите точки. Иначе създадохме ситуации, но не съумяхме да ги отбележим. Имаше и срещу нас положения също така, така че трябва да сме обективни. Но по-важното, което ние като щаб и отбор анализираме е, че с това поведение няма как да продължаваме по този начин", започна бившият централен защитник.

Специалистът отрече неговите възпитаници да са подценили съперника.

"Цяла седмица говорим и наблягаме точно в тази насока. Ние не сме в позицията да подценяваме когото и да било в Първа лига. Цялата седмица момчетата тренираха добре, но за съжаление играхме с агресия само в началните минути и след това тя угасна. Лично за мене – незнайно защо. И съответно това беше една от главните причини, за да не победим", каза той.

Парвизджон Умарбаев и Стив Фуртадо са единствените контузени в отбора към този момент, допълни Илиев. А смените не са били пет на брой, а по-малко, заради липсата на офанзивни хора на пейката.

"Вкарахме всичките си офанзивни налични футболисти. Не виждам смисъл да правя смяна, която не ми върши работа, само и само да направя смяна. Искахме да променим нещата, създадохме ситуации, но не успяхме да отбележим. Дори до колкото си спомням, дори и една на празна врата", сподели старши треньорът на ЦСКА 1948.

За следващите мачове бившият централен защитник смята, че на първо място трябва да се задържи изграденото до момента и също така поведението по време на срещите.

"Водещото е поведението на отбора, без значение кой е съперникът. И когато няма агресия, концентрация и самочувствие, то везните се накланят много сериозно към опонента, без значение кой е той", завърши Валентин Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите правила за шофьорските курсове: Демонстрации "за" и "против" в центъра на София
Новите правила за шофьорските курсове: Демонстрации "за" и "против" в центъра на София
Новото нормално: Предстоят ли все повече наводнения в Европа?
Новото нормално: Предстоят ли все повече наводнения в Европа?