НОВИНИ

Валери Симеонов: Безсмислено е подаването на оставка 6 месеца преди изборите

bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 20.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него изборите са дали предимство не само на една политическа сила, дали са предимство и на президента Радев, на евроизборите - и на БСП, както и други партии, които имат своите представители, а тогава е нямало недоволство.

Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата.

Валери Симеонов: Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена, каква ще бъде цената ще разберем през март.

По думите му в последните години България има прогресивно развитие с добри икономически показатели.

Валери Симеонов: Минималните пенсии вече са 300 лв. Защо никой не говори за това? Защо никой не оценя всички тези усилия, които правителството полага и постига резултати по отношение на доходите на хората? Нашето предизборно обещание вече е факт - при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв., която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв.

Лидерът на НФСБ каза още, че през последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните. Многократно е отправял покана към протестиращите за разговор, но не получавал отговор.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: "Изправи се.БГ" иска ревизия на всеки политик, независимо от партийната му принадлежност
Мая Манолова: "Изправи се.БГ" иска ревизия на всеки политик, независимо от партийната му принадлежност
Първи спален полет с парапланер
Първи спален полет с парапланер