НОВИНИ

Валери Симеонов: Най-големият обществен дарител е Народното събрание

bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 09.05.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Политика

През последния месец имаше една безпрецедентна дарителска акция, включително и от хора, които досега бяха заклеймявани от обществото, видяхме, че извършиха жестове, които не могат да не бъдат признати. Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му най-големият обществен дарител е Народното събрание, което всеки месец внася 1,4 млн. лв. във Фонда на Министерство на здреопазването.

Симеонов каза, че на последния коалиционен съвет са се обединили около въвеждането на ваучери за туризма.

Валери Симеонов - лидер на НФСБ: Един талон, с който всеки гражданин, който е плащал своите социални пенсионни осигуровки 12 месеца назад, да може да отиде с този талон в който желае хотел, да получи 7-дневна почивка, ако иска да добави от своите средства допълнително пари, ако иска по-високо качество на обслужването.

Симеонов каза, че вече се водят разговори с концесионерите на плажовете у нас. По думите му голяма част от тях са готови да се откажат от събирането на такси за чадър и шезлонг.

Валери Симеонов - лидер на НФСБ: В момента текат консултации с юристи за туристическите ваучери и освобождаването на такса за чадъри и шезлонг по Черноморието това лято. Ще внесем предложението в Народното събрание в неделя, надявам се във вторник да се гласува.

Лидерът на НФСБ каза, че първите мерки, които ГЕРБ са въвели, не са били съгласувани с тях и разкритикува мярката 60/40.

Валери Симеонов - лидер на НФСБ: Тя насърчава седенето вкъщи и получаване на пълна заплатата. Това е финансова мярка, не икономическа.

И още - коментар на Валери Симеонов за вчерашното интервю на Васил Божков, вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествена церемония по издигането на знамето на ЕС пред Президентството
Тържествена церемония по издигането на знамето на ЕС пред Президентството
Емил Радев: Тази пандемия наля много вода в мелниците на евроскептицизма
Емил Радев: Тази пандемия наля много вода в мелниците на евроскептицизма