НОВИНИ

Валери Симеонов: Връщането на учениците е много по-рисково от отварянето на заведенията

валери симеонов връщането учениците рисково отварянето заведенията
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 25.01.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Връщането на учениците от 5-и до 12-и клас е много по-рисково от отварянето на ресторантите и баровете. Това обяви в Бургас зам.-председателят на НС и съпредседател на „Обединени патриоти" Валери Симеонов.

„Съвсем разбираемо и логично е, че когато в една стая влезе този един клас, той помежду си общува. При тях емоциите са по-силни, взаимоотношенията им са доста по-топли и едно евентуално разпространение на заразата е по-рисково, отколкото в едно заведение. В един ресторант хората отиват с близки и приятели. Обикновено масата е за четирима човека. Има и ограничения и няма как да се прехвърли заразата при положение, че се спазва дистанция", каза Симеонов.

Според него исканията на ресторантьорите за отваряне са основателни. По думите на Валери Симеонов от момента, в който учениците се върнат, трябва и ресторантите и баровете да отворят. Категоричен е обаче, че нощните заведения трябва да останат затворени.

В Бургас лидерът на НФСБ коментира още, че форматът патриотична коалиция е успешен и в този вариант ще се явят на изборите на 4 април, поне засега. Преди два дни той е провел лидерски разговор с председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и са се разбрали за продължаване на коалицията.

„Считам, че коалицията може да бъде разширена с участието на други партии, които имат реални патриотични програми и идеологии. Те трябва да поставят на първо място държавните интереси пред тясно партийните интереси", допълни Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес в Австрия са задължителни маските FFP2
От днес в Австрия са задължителни маските FFP2
Ливърпул в контакт с освободен от Арсенал защитник
Ливърпул в контакт с освободен от Арсенал защитник