НОВИНИ

Валежи, гръмотевици и временно захлаждане в средата на седмицата

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 09.09.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевото утро, в следобедните часове облачността от запад ще се увеличава, а вечерта в западните райони от страната ще започнат валежи от дъжд.

Ще духа слаб югоизточен вятър, който вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

Слънчево ще бъде на морския бряг, в комбинация със слаб вятър с посока от югоизток. Максималните температури ще са от 24° до 27°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

В планините следобед облачността ще се увеличава и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен, по билата - северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Още през нощта срещу вторник в Западна България ще започнат валежи, ще продължат и във вторник, когато ще са временно интензивни, значителни по количество, на места придружени от гръмотевици. Дневните температури в западните райони ще се понижат осезаемо и ще са между 20° и 23°.

В сряда на много места в цялата страна се очакват значителни валежи. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, а температурите бързо ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС започва процедурата по избор на нов главен прокурор
ВСС започва процедурата по избор на нов главен прокурор
Яник Синер е новият шампион на US Open
Яник Синер е новият шампион на US Open