НОВИНИ

Валежи и гръмотевици на много места следобед

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 30.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Валежи и гръмотевици се очакват в близките часове на много места в западната половина от страната. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Източна България, където ще преобладава слънчево време - до 35°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Западна България - от запад-северозапад.

През първата половина на нощта ще превалява все още на места в Западна и Централна България, а в сутрешните часове - и на места по Южното Черноморие и Странджа.

Утре ще е предимно слънчево, но в следобедните часове отново на много места, предимно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в низините на Източна България - до 33 - 34°.

По Черноморието утре облачността ще е променлива, по-значителна сутринта по южното крайбрежие, където ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, предимно североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

В планините повече слънце ще има до обяд. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, на места интензивни, значителни по количество и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток.

Времето в Европа ще е предимно слънчево. Валежи и гръмотевици ще има в прибалтийските страни, в Австрия, Северна Италия, както и на много места на Балканите. Слабо захлаждане се очаква на Пиринеите.

У нас през следващите дни понижението на температурите ще продължи. Ще има и слънчеви часове, но и много райони с валежи, най-интензивни през нощта срещу четвъртък и в петък в Централна България. Очакванията са в събота валежите временно да намалеят, но в неделя, след слънчевото начало на деня, отново ще завали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно лято за туризма във Франция
Силно лято за туризма във Франция
Липса на кадри: 20% от лекарите в болницата в Кюстендил са в пенсионна възраст
Липса на кадри: 20% от лекарите в болницата в Кюстендил са в пенсионна възраст