НОВИНИ

Валежи и гръмотевици в много райони от страната и днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 15.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Общество
Слушай новината

През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше главно в западните райони от страната. На картата се виждат падналите мълнии, по часове, от рано сутринта западните райони до късно вечерта в източните.

И днес, през втората половина на деня, на много места в централните и източните части от страната ще има валежи, придружени от гръмотевици. Превалявания ще има и в Западна България, но вече главно в планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 25° и 31°, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно, а в часовете до обяд утре ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, между 29° и 34°.

Със слънчево време ще започне денят по Черноморието, но в следобедните часове на много места и там ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър и вълнението на морето ще е слабо. Максималните температури ще са от 29° до 32°, а температурата на морската вода е около 26°.

Валежи и гръмотевици в следобедните часове ще има и в планините. Там вятърът ще е от северозапад и ще е слаб до умерен. Температурите ще се повишат и в курортите ще са от 16° на Алеко до 28° в Банско.

В по-голямата част от Балканите утре ще е предимно слънчево. Валежи, придружени от гръмотевици, ще има в северните и западните райони от полуострова.

У нас през следващите дни повишението на температурите ще продължи и в четвъртък и петък отново ще бъде опасно горещо. Ще бъде и предимно слънчево, с малка вероятност за превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След тежката автобусна катастрофа на АМ "Тракия" (видео)
След тежката автобусна катастрофа на АМ "Тракия" (видео)
Допълнителни полицейски сили излизат на пътя, за да следят за нарушения
Допълнителни полицейски сили излизат на пътя, за да следят за нарушения