НОВИНИ

Валежи в Източна България днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 07.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Днес краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток и температурите навсякъде ще се понижат; преобладаващите максимални ще бъдат между 25° и 30°.

Над Черноморието облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 26 - 29°. Температурата на морската вода е 24 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините в западната половина от страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Над масивите от Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

В петък над западните райони още сутринта ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд вече на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево, с все още високи температури.

През почивните дни в много райони в цялата страна ще има валежи и гръмотевици; на места явленията ще са интензивни, възможни са и градушки. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще са от около 20° по високите полета на Западна България до 27 - 28° на места в Източна.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж, стрелял във въздуха, по време на протеста в Скопие
Задържаха мъж, стрелял във въздуха, по време на протеста в Скопие
643 са новите случаи на коронавирус
643 са новите случаи на коронавирус