НОВИНИ

Очаква се леко захлаждане утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 06.07.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевото и горещо време вчера, днес – дъжд и гръмотевични бури на места в Западна и Централна България. Температурите там се понижиха съществено, докато на изток все още бяха над 30°.

Утре вече навсякъде ще е по-хладно, с максимални температури между 25° и 30°. За разлика от днес, валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната, докато над западната ще преобладава слънчево време.

И по Черноморието облачността често ще е значителна и ще има валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е от 24°до 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната половина от страната утре ще преобладава слънчево време, докато над тези в Източна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Преди обяд в западните райони от Балканите ще бъде слънчево, но след обяд облачността ще се увеличи и ще започнат валежи. На изток ще се също ще има валежи, гръмотевични бури и условия за градушки, а температурите и там ще се понижат.

У нас в петък следобед в западните райони отново ще завали, докато на изток през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево и все още високи температури. През почивните дни ще вали в много райони от страната и температурите навсякъде ще са под 30 градуса. Хладно за сезона ще остане и в началото на новата седмица, но вероятността за валежи намалява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ескалация на протестите в Скопие срещу френското предложение (Снимки и видео)
Ескалация на протестите в Скопие срещу френското предложение (Снимки и видео)
Десен бек от Бразилия започна тренировки с Локомотив Пловдив
Десен бек от Бразилия започна тренировки с Локомотив Пловдив