НОВИНИ

Валежите ще спрат, но облачността остава значителна

валежите спрат облачността остава значителна
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 04.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за значителни количества валежи от дъжд в Източната част на страната. В Карнобат паднаха 36 литра на кв.м, в Ахотопол - 28 литра, във Варна и Бургас - 27 литра на кв.м.

И максималните температури днес бяха по-ниски, в сравнение с вчера. В Разград беше най-студено - само 1 градус над нулата.

В близките часове валежите навсякъде ще спрат, но през нощта облачността ще е значителна. Ще е почти тихо, а на места в равнините ще се образуват мъгли. Сутрешните температури ще са между 0° и 5°, а максималните утре - между 7° и 12°, в София - около 10°. През деня ще се задържи облачно, до обяд в някои области и мъгливо, докато над югозападните и планинските райони ще преобладава слънчево време. Късно вечерта в крайните северозападни части отново ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

Слънчево ще бъде времето в планините, но късно вечерта ще се заоблачи. Вятърът ще е умерен от югозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 2 градуса на Алеко, до 11 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – около 6 - 7 градуса.

Облачно ще е времето не само у нас, а и над почти целия континент. В страните от Централна Европа ще има превалявания от сняг, по-значителни в района на Алпите. Сняг ще вали и в северните планински райони на Испания, югоизточна Франция както и на отделни места в прибалтийските и скандинавските страни. Над останалите райони валежите ще са предимно от дъжд, включително и над по-голямата част от Балканите.

У нас новата седмица ще започне с валежи, но ще е сравнително топло за периода. Във вторник от северозапад ще прониква по-студен въздух и на места дъждът бързо ще премине в сняг.

В сряда ще бъде студено и ветровито, но от запад валежите бързо ще спрат, а от четвъртък се очаква ново повишение на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист спечели дербито с Балкан от 6-ия кръг на НБЛ
Рилски спортист спечели дербито с Балкан от 6-ия кръг на НБЛ
Зелена политика - За съдбата на една потъваща държава и климатични емиранти
Зелена политика - За съдбата на една потъваща държава и климатични емиранти