НОВИНИ

Валежите спират, температурите ще бъдат между 9° и 14°

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 05.01.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, предстои и в източните райони валежите съвсем скоро да спрат. Температурите тази сутрин, в повечето райони, са между 3° и 8°. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури днес ще са между 9° и 14°.

На места в планините в сутрешните часове все още ще има валежи, предимно от сняг, но облачността от югозапад ще се разкъсва и намалява и след обяд вече ще бъде предимно слънчево. Вятърът е силен до бурен. Температурите в курортите ще са от 4 до 8 градуса, на Алеко - максимална температура минус 1.

В по-голямата част от Западна и Централна Европа днес ще превалява сняг, а в Полша - предимно дъжд, там има условия и за поледици. Топло ще бъде и в Беларус и Украйна, също с валежи от дъжд. Над Централното Средиземноморие, под влияние на средиземноморски циклон, ще е облачно и дъждовно. Преди обяд все още ще превалява в източните и северните райони от Балканите, а над западните ще завали след обяд.

Утре у нас облачността отново ще се увеличи, но чак вечерта ще завали дъжд. Валежите ще продължат и в четвъртък и петък, но с очакваното понижение на температурите в петък, в Предбалкана, високите котловинни полета на Западна България, в Добруджа и Лудогорието, ще завали сняг. Ще бъде и ветровито.

В събота вятърът ще отслабне, но ще остане сравнително студено. На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд, а в планините и планинските райони - сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев започва консултации за парламентарните избори
Президентът Румен Радев започва консултации за парламентарните избори
1029 са новите случаи, процентът на заразените намалява
1029 са новите случаи, процентът на заразените намалява