НОВИНИ

Валтер Мадзари се извини на феновете след 0:4 от Фрозиноне

валтер мадзари извини феновете фрозиноне
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 20.12.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари поднесе своите извинения на феновете на тима след унизителната загуба с 0:4 у дома срещу Фрозиноне в сблъсъка между двата тима от осминафиналите в турнира за Купата на Италия.

На своя "Естадио Диего Армандо Марадона" домакините допуснаха четири гола в своята врата в заключителния половин час от срещата, а след двубоя Мадзари сподели, че отборът му е изглеждал така все едно "всеки играе за себе си".

"Искам да се извиня на феновете, те до последно се опитваха да ни подкрепят и не заслужаваха това. Не ми харесва начинът, по който завършихме мача и ще анализираме причините заедно. Дори когато губим с 0:2, не биваше да забравяме, че сме Наполи и един гол можеше да ни върне в мача. Не е приемливо да завършим мача по този начин", заяви италианският специалист пред Mediaset.

"Феновете ни подкрепяха и очакваха обрат от нас при 0:2 10 минути преди края, но вместо това просто загубихме главите си. Във футбола винаги можеш да загубиш, но не и по такъв начин. Изглеждахме така, сякаш всеки играе сам за себе си. Надявам се това да бъде урок за бъдещето, тъй като от утре всички трябва да се гледаме в очите и да сменим предавката" каза още той.

Наставникът на "партенопеите" изрази още мнение, че влизането в игра на част от титулярите му през второто полувреме не е довело до необходимия резултат, а вместо това неговите футболисти са загубили фокус.

"Ако сменя 11 играчи от 11 и се изправя срещу отбор на Фрозиноне, подхранван от ентусиазъм, който пресира високо, може да има грешки. За съжаление видях добър отбор до момента, в който направих смените и бях убеден, че ще спечелим с тези промени. Вместо това не се вдигнахме достатъчно и нямаше достатъчно натиск в наказателното поле. Тези, които не играят редовно, се справиха много добре. Вместо това усещам, че когато се появиха по-големите играчи, ние подсъзнателно помислихме, че ще бъде лесно и загубихме фокус", завърши Валтер Мадзари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Измамници изтеглиха кредит на името на 76-годишен мъж, взели пари и от банковата му сметка
Измамници изтеглиха кредит на името на 76-годишен мъж, взели пари и от банковата му сметка
Слънчево време, на места с трайни мъгли
Слънчево време, на места с трайни мъгли