НОВИНИ

Вандали надраскаха с червена боя централата на БСП в Пловдив (СНИМКИ)

вандали надраскаха червена боя централата бсп пловдив снимки
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 25.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Вандали са надраскали с червена боя централата на Градския съвет на БСП в Пловдив. От партията на социалистите вече са сезирали прокуратурата. Провокацията по фасадата на Старата къща, както е известно зданието с културна стойност, е извършена вчера.

"На една от най-светлите дати за България и гордост за всеки българин – 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, за пореден път ставаме свидетели на вандалски действия срещу сградата на Българската социалистическа партия в Пловдив. Този позорен акт, който е действие на страхливец, за съжаление се превръща в системно отвратително деяние на лице или лица срещу сградата на най-старата политическа партия в България", коментираха в позиция от БСП - Пловдив.

От там разпространиха и кадър от охранителна камера, на която се вижда лице с качулка.

Изразяването на мнение на човек с качулка чрез хвърляне на боя върху сградата на опонент е акт на страхлива личност, която не може да застане с лицето си и ясно и цивилизовано да изрази своето мнение, допълват социалистите.

От партията подчертават, че винаги са подкрепяли свободното изразяване на различно мнение и отстояват това право, но остро се противопоставят, когато начинът на изразяване наранява друга личност или разрушава чужда собственост.

"Надяваме се лицето или лицата да бъдат намерени, за да им бъде потърсена отговорност и да получат своето наказание с цялата сила на закона", допълва председателят на столетницата в града под тепетата Иван Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболни шампиони подариха спортна площадка на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас
Волейболни шампиони подариха спортна площадка на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас
Българският баскетболист Кръстан Кръстанов ще играе в Мексико
Българският баскетболист Кръстан Кръстанов ще играе в Мексико