НОВИНИ

Вандали рушат детски площадки в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 14.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Детските площадки в благоевградския квартал "Ален Мак" са в изключително лошо състояние, а причината са зачестилите вандалски прояви и липсата на контрол. За това сигнализират родители на малки деца, живеещи в блоковете в района.

Юлия Николова е баба на две тригодишни момиченца. Повече от година тя води двете си внучeта на детски площадки в други квартали, тъй като намиращите се в близост до квартал "Ален мак" според нея са опасни за децата.

"Площадки няма, всичко е толкова занемарено, не се пази изобщо", сподели Албена Губерова, майка на дете на една годинка.

"Състоянието е доста зле, преди няколко години, скоро направена площадка отпреди 3-4 години виждате в какво състояние е в момента, доста е счупена", допълни Александрина Пандурска.

За да бъде запазено доброто състояние на детските площадки, след като бъде направен ремонт, основното искане на родителите е да бъде инсталирано видеонаблюдение.

"Това е много хубава идея, но знаете видеонаблюдението като цяло в града не функционираше, но ние го завършихме документалния процес. Имаме волята да го направим и в детските площадки и ще го направим в най-скоро време, поне в основните, тъй като все пак това струва пари", каза още инж. Любомир Треновски, дирекция "Планиране на инвестиционната дейност" към община Благоевград.

От общината добавиха още, че за облагородяването на детските площадки в Благоевград са отделени общо 200 хиляди лева. С тези средства е планирано до следващата година да бъдат ремонтирани всички обекти, посочени от гражданите и констатирани от общинския инспекторат.

Репортер: Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция Ангова, ПП: Приемането на бюджета е своеобразен вот на доверие, не се страхуваме от избори
Венеция Ангова, ПП: Приемането на бюджета е своеобразен вот на доверие, не се страхуваме от избори
Джани Инфантино: Трябва да намерим решение за чистото игрово време
Джани Инфантино: Трябва да намерим решение за чистото игрово време