НОВИНИ

Вандализъм срещу автомати за билети и карти във Варна, има задържан

вандализъм автомати билети карти варна задържан
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 20.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден вандалски акт срещу автомати за продажба на електронни карти и билети във Варна. Част от устройствата, монтирани на автобусни спирки в различни части на града, са със счупени дисплeи. Ремонтът само на една от тях струва около 3000 лева. След полицейска акция извършителят е задържан.

Автобусните спирки, на които са монтирани машини за продажба на билети, имат видеонаблюдение. След като видели записите, диспечерите в контролния център за управление на градския транспорт подали сигнал в полицията.

Оттам установили, че извършителят на вандалския акт е 23-годишен мъж от Дългопол. Според застрахователите, ремонтът на устройствата ще струва около 15 хиляди лева и ще отнеме време. Пътуващи с градския транспорт казват, че машините на някои от автобусните спирки не работят, нашарени с всякакви надписи, а на много места вандали са потрошили и информационните табла.

"Много често ги чупят, но без устройствата няма откъде после да си купиш билет, ако вътре в автобуса няма. Трябва да има наказания и да има санкции за такива хора, които трошат", заяви Венцислава Дамянова.

По случая е образувано досъдебно производство, а събраните материали са предадени на прокуратурата.

Репортер: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наплив от гръцки студенти за 8 декември в Банско
Наплив от гръцки студенти за 8 декември в Банско
Нощ на театрите
Нощ на театрите