НОВИНИ

Вандалски акт: Съсипаха новите цветни градини на Казанлък (СНИМКИ)

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 23.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Хиляди цветя бяха засадени в Казанлък в навечерието на празника на града. Десетки от тях обаче бяха бързо изкоренени или изпотъпкани като има и изцяло унищожени цветни градинки.

Извършителите на вандалския акт са заснети от видеонаблюдението в града и са установени, но самоличността им няма да бъде разкрита, защото от общината не искат да ги злепоставят публично. Служителите от екоконтрол ще им съставят актове.

Вандалският акт провокира кмета на града Галина Стоянова да отправи призив към съгражданите си, придружен от снимки на съсипаните градинки:

"Спрете се хора, спрете се, жалко е да ровите градинките! Ако някой няма две левчета за цвете за дома, нека се обади на горещия телефон в общината, ще му подарим! Има камери, има ги и лицата им - жалко е да ги покажем, защото не са бедни хора! Откраднатото цвете не вирее!"

От община Казанлък коментираха в "Денят започва", че това не е първото подобно посегателство над цветните градини на града.

"Този вандализъм не е прецедент. Това е факт от доста години. Едно стръкче цвете струва стотинки и не мисля, че проблемът е точно в тази сума. Това е умишлено, не е случайно", смята Любомира Мишева, ръководител на Направление „Озеленяване“ към ОП „КД и ПИС", Община Казанлък.

Подробности вижте във включването на Десислава Петкова.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Снимки: Любомира Мишева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порто спечели Купата на Португалия и оформи дубъл
Порто спечели Купата на Португалия и оформи дубъл
Венко Сабрутев, ПП: Северна Македония трябва да изпълни ангажиментите си
Венко Сабрутев, ПП: Северна Македония трябва да изпълни ангажиментите си