НОВИНИ

Въоръжен грабеж: Задигнаха пари и бижута от украинци за 197 000 лв. в Свети Влас

bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 02.05.2022 (обновена)
5018
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж в Свети Влас. Молдовски граждани задигнаха голяма сума пари и бижута от украинци, намерили убежище в района на Черноморието. Извършителите с инициали В.С. и В.О. са задържани за 72 часа. Повдигнато им е обвинение за извършен грабеж в особено големи размери.

Предстои Окръжният съд в Бургас да се произнесе по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест.

Подробности вижте във включването на Давид Сукнаров.

Пострадали са семейство украинци с 8-месечно бебе от украинския град Николаев. Крадците са нахлули въоръжени с пистолет със заглушител в хотелската им стая. За щастие, в този момент бебето е било навън на разходка с баба си.

"След почукване по вратата и на руски език се съобщава, че от поддръжката на хотела искат да извършват някакви действия, вратата се отваря и две лица, едното от които с медицинска маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно състояние разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно искат да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заплахите, които са отправени, е сторено", съобщи старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР - Бургас.

"Предмет на престъплението, което е в особено големи размери е парична сума в размер на 65 000 евро, 10 000 лева, бижута от благороден метал и скъпоценни камъни на стойност приблизително около 30 000 щатски долара и още една вещ - мобилен телефонен апарат, който е закупен за близо 1800 долара или общата стойност на предметите на посегателството възлиза на около 197 000 лева", обяви Георги Чинев, ръководител на окръжна прокуратура - Бургас.

Задържаните за грабежа молдовски граждани са влезли в България на 2 април. Те са действали при изключителна конспиративност, установяват разследващите - сменили са дрехите си, нощували са на различни места, използвали са наети коли, различни от тази, с която са влезли на българска територия през границата ни с Румъния.

В работата по задържането им участие са взели полицейски служители от ГДНП, ОД на МВР-Бургас, РУ-Несебър, ОД на МВР-Варна и ОД на МВР-Велико Търново.

Единият от обвиняемите в установен и задържан на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.

Органите на реда отправиха призив към украинските граждани да бъдат изключително внимателни през настъпващия летен сезон, тъй като е реална възможността те да бъдат обект на посегателства от престъпници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов: Кристиано Роналдо обича да доказва, че хората грешат за него
Димитър Бербатов: Кристиано Роналдо обича да доказва, че хората грешат за него
Финансовите министри на ЕС ще одобрят окончателно българския План за възстановяване
Финансовите министри на ЕС ще одобрят окончателно българския План за възстановяване